Over mij

ikKlein

Mijn naam is Els Engel, freelance visueel journalist.
 

Ik denk zo: 
Je kunt een verhaal onderzoeken en erover schrijven, en je kunt een verhaal onderzoeken en erover ontwerpen. Dat is wat ik doe.

Mijn vak is het begrijpelijk maken van complexe informatie door middel van beeld en woord. Ik doe onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen, bedenk concepten en geef ze vorm. Daarbij streef ik naar een stijl die aantrekkelijk is én die aansluit bij de identiteit van mijn opdrachtgever. Van research tot realisatie maak ik gebruik van beproefde journalistieke technieken, ontwerp vaardigheden en programmeren. Ik werk voor zowel print als online.

Opdrachtgevers 
Tijdens en na mijn studies Crossmediale Journalistiek en Toegepaste Kunst en Techniek (beide aan Hogeschool Saxion in Enschede) heb ik gewerkt voor opdrachtgevers in de wereld van nieuws en duiding. Zo heb ik stage gelopen bij de Twentsche Courant Tubantia, het gerenommeerde Graphic News (internationaal grafisch persbureau) en De Volkskrant. Na het afronden van de Academie heb ik als zelfstandige infographics gemaakt voor o.a. de NOS, Het Financieele Dagblad, De Volkskrant, Dagblad De Pers, Vrij Nederland, ANP, Belastingdienst, NVM, Provincie Overijssel, Mediamatic , de ABN AMRO en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook gaf ik les aan de Hogeschool Saxion Deventer in de vakken ‘datavisualisatie’ en ‘infographics’.

logoCollage17042015

Foto: Bernke Klein Zandvoort